Annyit kommenteltünk mostanság a kadarkáról András Molnárral, hogy bontottam is egyet. Kaptam egy friss hordómintát Csaba Vesztergombitól, azt mondta ne halogassam sokáig. Így is történt. I
llatban fűszeres, elég szépen nyílik, hidegen kezdtük az ismerkedést, de tíz perc alatt már koriander, lestyán, meggy és szilva ugrik elő. Kortyban egyértelmű, hogy nem a legkönnyebb súlycsoportba szánták, friss, de érett szilva és enyhén rumos meggy jön. Van tanninérzet is benne, pici édesfűszerességgel.
A korty közepe táján érkezik a mindent elöntő, kadarkás, fűszeres gyümölcshullám. A korty vége picit szárít, picit cseresebb a szabványnál. Érett, feszes szerkezetű, gimnasztikusan izmos kadarka, még a túlzáson innen.
Értem már, miért viszik el a skandinávok már legalább két éve gyakorlatilag az egészet.