HU EN
2019. október. 30. 11:25
Prestige Reserve Club Borvacsora 2019. november 13.

 

 

 

Következő borvacsoránkon - melyet most is a Prestige Reserve Clubbal közösen szervezünk – a Vesztergombi Pincészet borait mutatjuk be.

A családi pincészet szekszárdi Borvidék egyik gyöngyszeme. A család már az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermeléssel és borkészítéssel. A pincészet 27 hektáron gazdálkodik, amely hét különböző dűlőben helyezkedik el.
Pincészetük meghatározó borásza Vesztergombi Ferenc, aki 1970-től hivatásszerűen borászkodik. Munkája és hozzáértése elismeréseként 1993-ba elnyerte a megtisztelő "Év Borásza" címet. Azóta a boraik megbízhatósága, magas minősége állandó maradt.
1996-tól dolgozik a pincészetnél borászként végzett fia Vesztergombi Csaba is, aki tehetségét már többször bizonyította.
A pincészet célja a magas minőségű nemzetközi elvárásoknak megfelelő, de szekszárdi karakterrel bíró borok készítése.

Izsák Zoltán konyhafőnökünk és csapata, Vajda Pierre ételkritikussal karöltve ismét egy különleges, borok inspirálta, ínyenc ételsort kreált.

Időpont: 2019. november 13. szerda, 19.00 órai kezdettel

Aperitif
Királylány 2019
Kápia paprikás tapenád fekete kenyéren

Hideg előétel
Lazac terrine citrusos mascarponévalés pisztácia tuille
Rosé 2019

Leves
Szarvas raguleves erdei gombákkal
Királyfi

Meleg előétel
Gratin dauphinois mangalica kolbásszal
Cabernet Sauvignon 2017

Főétel
Fűszeres töltött libamell, libamáj mártással és rozmaringos batátával
Porkolábvölgy Kékfrankos 2017

Desszert
Aszalt szilvás lúdláb torta szilvahabbal
Csaba 2016

Az étrend ára borokkal és felszolgálási díjjal együtt 13.900,- Ft személyenként.

Asztalfoglalás:
Telefon: 317-3596
E-mail: restaurant@karpatia.hu
www.karpatia.hu

#vesztergombipince
Home | Contact | Imprint | Conditions | Adatvédelmi szabályzat
www.vesztergombi.hu | Copyright © 2019 all rights reserved | Visitors: 167379