HU EN

KADARKA 2013

  • Szekszárd kincse. Régóta a miénk, szekszárdiaké. Szeretjük azt gondolni, hogy igazán Szekszárd adott otthont a fajtának.

    Színe jellegzetesen világosabb, a korty könnyedebbnek tűnik a többi vörösbornál, de ez ne tévesszen meg senkit. Talán a legkomolyabb szerkezettel bíró bor az egész országban, amit általában titkol, de ha valaki vallatóra fogja és elteszi hosszú évekre, hamar felfedezi a kadarka kimagaslóan hosszú érlelhetőségét. Ha házasítjuk más fajtákkal, mindig odafigyelve, domináns tulajdonságát szem előtt tartva tesszük.

    Mi úgy tartjuk, hogy a jó kadarkához kell kb 10% botrythis-es , töppedt bogyó, melyek ízei, illatai adják a tradicionális szekszárdi kadarka semmivel nem összekeverhető zamatát.

    Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy birtokunkban van nagyapáink Szekszárdjának egy kis darabja, egy közel 100 éves kadarka ültetvény formájában a Kerékhegyen.

    Fogyasztását ajánljuk: Camambert és brie sajtokhoz. Bajai és Szegedi halászlék kiváló kísérője, de a teljes magyaros konyha és az olasz gasztronómia is kedveli.


  • Bruttó ár:
    2.500 Ft / 0,75l
    Bruttó egységár: 3.333 Ft / Liter
  • Termőhely: Kerékhegy
  • Palack: 0,75 ml
  • Alkohol: 12% vol.
#vesztergombipince
Kezdőlap | Kapcsolat | Impresszum | ÁSZF | Partnereink
www.vesztergombi.hu | Copyright © 2017 Minden Jog fenntartva | Látogatók: 40271