HU EN

BIKAVÉR 2013

  • A pince sötétjén lustán moccan, vörös tüzét szórja, ha gyertya fellobban…

    A bor, minek hagyománya van, és hitünk szerint ez a tradíció Szekszárdról gyökerezik.

    A bor, amiről Garay Jánosnak is az élet jutott eszébe.

    A bor, miben szoros szövetségben fonódik össze múlt és jelen, s így mutatják a jövőbe vezető utat.

    A bor, amit szinte elsőként készítettünk el, amint lehetőség nyílt rá.

    A bor, mi mérföldkőként jelzi nekünk a 1993-as esztendőt, amikor is Vesztergombi Ferencet választották az ÉV BORÁSZÁNAK.

    1991 óta készítünk ismét Szekszárdi Bikavért. Összetételében nem változott az eltelt évek alatt. Kékfrankos adja a testét és gerincét, Cabernet Sauvignon a rengeteg fűszert és mélységét, Merlot a kedvességét lágyságát, a Kadarka pedig a lelkét.

    Ha odafigyelünk a Bikavérre, mesél nekünk elmúlt századokról, hagyományokról, a temérdek szőlőben végzett munkáról és talán egy kicsit a szekszárdiságról.

    Hosszan érleljük hagyományos, nagy (10-50hl) tölgyfa hordókban.  A hordóban eltöltött 2 év alatt simulnak össze az önálló fajták, teljesednek ki és vállnak egy új egésszé.

    Hitünk szerint a Bikavér nem való barrique hordóba. Egy tradicionális bor esetében mi ragaszkodunk a hagyományainkhoz.

    Fogyasztását ajánljuk: Magyaros - hagymás, paprikás ételekhez. Tartalmas sültekhez, A holland Basiron, a spanyol háromtejes Los Cameros, juh, trappista és egyéb félkemény sajtokhoz.
  • Bruttó ár:
    2.500 Ft / 0,75l
    Bruttó egységár: 3.333 Ft / Liter
  • Termőhely: Kerékhegy, Bodzás, Szarvastető
  • Palack: 0,75 ml
  • Alkohol: 13% vol.
#vesztergombipince
Kezdőlap | Kapcsolat | Impresszum | ÁSZF | Partnereink
www.vesztergombi.hu | Copyright © 2017 Minden Jog fenntartva | Látogatók: 40252