A pince sötétjén lustán moccan,
vörös tüzét szórja, ha gyertya fellobban…
A bor, minek hagyománya van, és
hitünk szerint ez a tradíció Szekszárdról gyökerezik.
A bor, amiről Garay Jánosnak is
az élet jutott eszébe.
A bor, miben szoros szövetségben
fonódik össze múlt és jelen, s így mutatják a jövőbe vezető utat.
A bor, amit szinte elsőként
készítettünk el, amint lehetőség nyílt rá.
A bor, mi mérföldkőként jelzi
nekünk a 1993-as esztendőt, amikor is Vesztergombi Ferencet választották az ÉV
BORÁSZÁNAK.
1991 óta készítünk ismét
Szekszárdi Bikavért. Összetételében nem változott az eltelt évek alatt.
Kékfrankos adja a testét és gerincét, Cabernet Sauvignon a rengeteg fűszert és
mélységét, Merlot a kedvességét lágyságát, a Kadarka pedig a lelkét.
Ha odafigyelünk a Bikavérre,
mesél nekünk elmúlt századokról, hagyományokról, a temérdek szőlőben végzett
munkáról és talán egy kicsit a szekszárdiságról.
Hosszan érleljük hagyományos,
nagy (10-50hl) tölgyfa hordókban. A
hordóban eltöltött 2 év alatt simulnak össze az önálló fajták, teljesednek ki
és vállnak egy új egésszé.
Hitünk szerint a Bikavér nem való
barrique hordóba. Egy tradicionális bor esetében mi ragaszkodunk a
hagyományainkhoz.